Nieuwste berichten

Bijgerecht, Feestdagen, Hoofdgerecht, Italiaanse keuken, Kerst

Truffelrisotto

Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, serveer dan eens deze truffelrisotto. Een culinaire traktatie! Truffel Je kunt de risotto maken met zowel de witte (zomer)truffel als de zwarte wintertruffel. Ik gebruikte hiervoor geweckte […]

Sneeuwbol cupcakes
Bakken, Feestdagen, Kerst, Zoet

Sneeuwbol cupcakes

Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo mooi! Maar toen bedacht ik me dat ik ook best een sneeuwbol zou kunnen maken van een halve plastic kerstbal. Zo gezegd zo gedaan! […]

Drinken

Sherry your tapa! Pannetone wentelteefjes met PX

Sherry is bezig aan een heuse come-back in Nederland. Dit typische vrouwendrankje uit de jaren 70 en 80 verdient dat ook! Weet jij hoe sherry smaakt? Sherry is een Spaanse (met alcohol) versterkte wijn afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera in Andalusië. Alleen wijn uit deze streek […]

Wortels met honing en noten
Bijgerecht, Feestdagen, groente, Kerst

Wortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze wortels met honing en noten uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en de amandelen. Gebruik regenboogwortels voor een extra mooi resultaat. Regenboogwortels Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood […]