Nederlanders zijn dol op Italië en de Italiaanse keuken. Niet zelden zijn vakantiegangers bij thuiskomst een culinaire ervaring rijker en vanaf dan altijd op zoek naar de beste locale producten. Maar waar vind je die in Nederland? Bij Klein Piëmonte! Midden in de Jordaan dus! Aan de elandsgracht 87 is […]
Nieuwste berichten
My happy kitchen leest: Het Grote Sinterklaas Kookboek
Deze zomer al lag hij opeens op mijn deurmat: dit prachtige grote boek met rode linnen kaft. Het zal toch niet……..Het Grote Sinterklaas Kookboek was per expres post vanuit Spanje naar mij opgestuurd. Onder embargo uiteraard. Maar nu Sinterklaas bijna in het land is mag iedereen het horen! Het grote […]
Zaterdagavond, tapasavond!
Ik ben dol op koken en bakken, en sta zeker wel iedere dag in de keuken om iets lekkers te maken voor ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Maar ook ik heb wel eens momenten dat ik er even helemaal klaar mee ben en ga dan gerust voor afhaal, kant-en-klaar of […]
Whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch
Toen ik, nog net niet kwijlend, het boek Miljuschka’s Food Trucks aan het doorbladeren was viel mijn oog direct op dit recept voor whiskyroomijs met bacon-karamelcrunch. Van de combinatie zoet en zout krijg ik immers nooit genoeg. Gezouten karamel, daar zijn we in Nederland inmidddels wel aangewend (dank je wel […]
Frank & Fresh en Lindenhoff: verse delicatessen online
Mijn naam is Anne-Marie en ik ben dol op boodschappen doen! Zo, dat is er uit. En nog leuker vind ik het om langs allerlei speciaalzaken te gaan voor de ‘lekkere’ boodschappen. Worst van de slager, verse vis bij de viswinkel, een lekker kaasje hier, verse cantherellen daar, nootjes…. Alleen […]
Ravioli met vijg, pecan en parmaham
Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]