Nieuwste berichten

(Kook)boek

My happy kitchen leest: Less is more

Na Down to earth (2013) en Back to basic (2014) is Less is more alweer het derde kookboek van het duo Boersma en De Boer. Driesterrenchef Jacob-Jan (restaurant De Leest) en fotograaf en hobby-kok Sacha (je weet wel, van het achtuurjournaal) laten zien dat koken op sterrenniveau in je eigen […]

Persoonlijk

Op rijstsafari met Tilda

Onlangs was ik uitgenodigd om in de Hortus Botanicus van Amsterdam op ‘rijstsafari’ te gaan met Tilda rijst. Een originele manier om een nieuw rijstmerk op de Nederlandse markt in the picture te zetten. Tilda rijst Op een mooie zonovergoten herfstdag werden we welkom geheten in de Hortus met een […]

Restaurant

Restaurant Milú Den Haag

Restaurant Milú Den Haag was mij al door zoveel verschillende personen aangeraden, ik moest er wel een keertje naar toe. Seeing is believing tenslotte. Of in dit geval: eating is believing. En lekker gegeten, dat heb ik zeker! Restaurant Milú Restaurant Milú ligt in het centrum van Den Haag, naast […]

Bakken, Feestdagen, Foodblogswap, Sinterklaas, Zoet

Gevulde speculaaskoeken

Voor de foodblogswap* van oktober mocht ik koken van de blog Mammatjevanalles waar mijn oog al snel viel op het recept voor gevulde koeken. Dat wilde ik al heel lang een keer maken! Maar omdat het over ruim een maand alweer Sinterklaas is besloot ik er gevulde speculaaskoeken van te maken Amandelspijs […]

Feestdagen, Halloween, Snack

Vier snelle en makkelijke Halloween snacks!

Komende zaterdag is het Halloween. Ik zet hieronder een paar leuke en makkelijke Halloween snacks voor je op een rij.  Iets meer tijd? Bekijk dan ook eens de andere Halloween snacks die ik gemaakt hebt: de graveyard chocolat mousse en de Halloween cupcakes!   Bloederige vingers Snijd van de bovenkant […]

(Kook)boek

My happy kitchen leest: Miljuschka’s Food Trucks

Er komen in deze tijd van het jaar ontzettend veel nieuwe kookboeken uit. Ideaal natuurlijk voor op de Sint- en Kerstverlanglijstjes. En daarnaast staan we in de herfst en winter denk ik ook gewoon veel vaker in de keuken. Een boek dat er voor mij deze maand echt uitsprong was […]