Wat zijn verse vijgen toch een prachtig mooie en lekkere vruchten. En met de bijna zwart-paarse kleur ook nog eens hele decoratieve herfstvrucht. En hoewel je tegenwoordig het hele jaar door verse vijgen kunt krijgen is het seizoen echt nu en zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij voorkeur […]
Nieuwste berichten
Van de apotheek naar de supermarkt!
Veel voedingsmiddelen die we vandaag de dag heel gewoon vinden en in ieders keukenkastje of koelkast te vinden zijn, waren in eerste instantie nooit bedoeld voor gewone consumptie. De onderstaande 5 producten zijn oorspronkelijk op de markt gebracht als medicijn. En vonden later pas hun weg van de apotheek naar […]
Herfstbok stoofpannetje
Als de dagen korter en de avonden langer worden lijkt ook onze behoefte aan eten te veranderen. Weg met de salades en bbq-spiesjes, de pannen en potten mogen weer op het fornuis om lekkere stoofschotels, sudderlapjes, soepen en ovenschotels te maken. Comfort food! Bij de herfst horen typische smaken als […]
Halloween DIY: graveyard chocolat mousse
Vroegâh – toen ik jong was – had je nog geen Halloween. Het bestond natuurlijk wel, in Amerika. Maar in ons land werd Halloween niet gevierd en kende je het fenomeen alleen uit griezelfilms. Tegenwoordig struikel je over de pompoenen, skeletten en vleermuisdecoraties en lijkt Halloween gewoon een Nederlandse feestdag […]
De vijf leukste kookboeken van oktober!
De afgelopen weken zijn er weer ontzettend veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan, dus altijd wel een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Dit zijn dé leukste kookboeken van het […]
Oostenrijk Culinair: de perfecte Wiener schnitzel
Tijdens mijn vakantie kwam er een aantal Oostenrijkse recepten op mijn blog die er goed gelezen werden. Niet zo gek wellicht als je bedenkt dat ook dit jaar Oostenrijk door de Nederlander weer verkozen is tot beste vakantieland (bron: Zoover). Omdat ik die mening alleen maar kan delen ga ik […]