Noem het vloeken in de kerk of fusion avant la lettre, feit is dat deze pani puri caprese super lekker is. India meets Italy, in een smakelijk en feestelijk voorgerecht!

Pani puri
Pani puri is een populaire Indiase streetfood die bestaat uit een knapperig, hol gefrituurd deegballetje (de puri), gevuld met een mengsel van aardappelen, kikkererwten en uien, en vervolgens overgoten met een kruidig, pittig en zuur water (pani). Het gerecht staat bekend om de combinatie van verschillende smaken en texturen, die in één hap worden ervaren. Je kunt het deeg zelf maken maar dat doen maar weinig Indiase mensen zelf. Ik kocht pani puri om te frituren bij de Aziatische supermarkt Amazing Oriental. Het is super leuk om te zien hoe de platte schijfjes in ca. 30 seconden veranderen in knapperige balletjes! Wil of kan je niet frituren? Je kunt de pani puri ook in 2 minuten op 200 graden in de airfryer bereiden.

Caprese
Caprese betekent letterlijk ‘van Capri’ en staat bekend als de combinatie van drie Italiaanse klassiekers: tomaat, mozzarella en basilicum. Niet geheel ontoevallig ook de kleuren van de Italiaanse vlag. Lees meer over de geschiedenis van de insalata caprese. Op mijn blog vind je nog meer heerlijke caprese recepten:
- Caprese candy canes
- Pastasalade caprese
- Orzo caprese
- Caprese quiche
- Cupcakes caprese
- Pastasaladespiesjes caprese
- Croquembouche caprese

Vulling
Heel eerlijk? Ik vind de traditionele vulling van pani puri niet zo lekker. Maar die knapperige balletjes wel! Dus bedacht ik deze -ietswat aparte – combinatie! Je kunt de pani puri al prima eerder frituren en bewaren in een luchtdichte trommel. Vul de pani puri caprese dan vlak voor serveren. In India worden ze vaak geserveerd op kleine glaasjes waar dan de ‘pani’ inzit. Ik gebruikte leuke limoncello glaasjes.

Pani puri caprese

Pani puri caprese
Wat heb je nodig:
- Frituurpan Of pan met laagje olie
Ingrediënten
- 8 stuks pani puri blaadjes
- 250 gram tomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel balsamico azijn of siroop
- 1 bol burrata
- basilicumblaadjes
- pijnboompitjes
Aan de slag!
- Frituur de pani puri blaadjes in ca. 30 seconden in de frituurpan (180 graden) tot goudgele knapperige bolletjes.8 stuks pani puri blaadjes
- Snijd de tomaatjes doormidden, verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes.250 gram tomaatjes
- Meng er de olijfolie en balsamico azijn door en breng op smaak met zout en peper. Je kunt dit ook al een paar uur eerder doen en op smaak laten komen.1 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel balsamico azijn of siroop
- Snijd of breek voorzichtig met je vingers een kapje/holletje af van de pani puri. Vul met een laagje tomaatblokjes, een stukje afscheurde burrata, basilicumblaadje en een paar pijnboompitjes.1 bol burrata, basilicumblaadjes, pijnboompitjes





