Home » Hét recept voor brookies – overheerlijke brownie cookies!

Hét recept voor brookies – overheerlijke brownie cookies!

Toen ik deze Brookies voorbij zag komen op Pinterest wist ik: die moet ik maken! Brookies zijn een combi van brownies en cookies, dé favorieten van mijn zoon Bodhi. Versgebakken brookies overleven dan ook niet heel erg lang hier in huis…..Ik deel het recept voor brookies graag met jullie, dit moet je namelijk een keer proberen!

recept voor brookies

Masterchef Australie

Het recept voor brookies komt uit een aflevering van Masterchef Australie van het seizoen 2016. Ik kijk eerlijk gezegd zo goed als geen televisie maar hoor altijd goede verhalen over deze tv-show.

recept voor brookies

Heel veel chocolade

Er gaat ontzettend veel chocolade in dit recept. Bijna een halve kilo!! Maar goed dat mijn zoon de lengte en stofwisseling van mijn man heeft. En het is een puber hè, die blijven eten! Gebruik voor de decoratie bij voorkeur van die chocoladedruppels van b.v. Callebaut. Of snijd anders de chocolade in mooie kleine stukjes.

recept voor brookies

Twee bakplaten

Je hebt voor dit recept zeker twee bakplaten nodig, of eigenlijk twee bakrondes. Je kunt de hoeveelheid natuurlijk ook halveren. Op de foto hierboven kun je goed zien dat de buitenkant van de cookies knapperig is – als een cookie – en de binnenkant zacht – als een brownie

recept voor brookies

Recept voor brookies

Wat heb je nodig (ca. 24 koekjes)

  • 350 gram pure chocolade
  • 100 gram chocolade druppels puur
  • 45 gram roomboter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Zet een klein pannetje op een grote pan met heet water en verwarm de chocolade (350 gram, dus niet de druppels) en roomboter – au bain-marie – tot alles gesmolten en vermengd is. Haal van de pan en laat afkoelen.

Doe de basterdsuiker, bakpoeder, maizena, eieren en vanille in een kom en klop het geheel licht en luchtig. Roer er de afgekoelde chocolade door.

Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang, nog makkelijker) het beslag op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Verdeel de chocolate druppels over de koekjes en druk ze er voorzichtig een beetje in. Bak ca. 13 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat (ca. 10 minuten) en daarna volledig afkoelen op een rooster.

Kende jij het recept voor brookies al? Heb je ze wel eens geproefd? Probeer ook eens dit recept voor uitzonderlijk goede brownies

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept voor brookies
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*