Home » Dutch baby pancake of pannenkoek uit de oven

Dutch baby pancake of pannenkoek uit de oven

Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik dit keer koken van de blog van Tessa van Patesserie. Altijd leuk, want wat staan er een lekkere dingen op haar blog! Tessa is echt de bakkoningin onder de bloggers. Mijn oog viel al snel op de Dutch baby, die al een poosje op mijn food verlanglijst stond. Een Dutch baby pancake is eigenlijk een soort fluffy pannenkoek uit de oven en ontzettend lekker!

gietijzeren pan

Gietijzeren pan

Een mooie gelegenheid ook om mijn prachtige gietijzerenpan van Oil & Vinegar te gebruiken! Je hebt namelijk voor dit recept een pan nodig die in de oven kan. Een gietijzeren pan wordt in Amerika ook wel een dutch oven genoemd, vandaar waarschijnlijk de naam van dit gerecht! Deze gietijzeren pan gaat – mits je ‘m goed inbakt en onderhoudt – een leven lang mee! En de afmeting van 24 centimeter is perfect voor tweepersoons porties. Ik ga er in ieder geval nog Tiroler gröstl en kasnocken in maken!

Dutch baby

Pannenkoek uit de oven

Deze Dutch baby pancake of pannenkoek uit de oven is het ideale zondagochtend ontbijt. Weinig werk en groots effect, dat is wat je wil. En door te variëren in de topping zet je iedere keer weer een heerlijk warm ontbijtje op tafel. Ik maakte ‘m dit keer met lemoncurd en verse frambozen (en vergat ‘m voor de foto nog te bestrooien met poedersuiker, wat ‘m extra lekker maakt!).

Dutch baby

Dutch baby pancake

Dutch baby

Dutch baby pancake

Een fluffy pannenkoek die je bereidt in een gietijzeren pan in de oven!
Afdrukken Pin
Gang: lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: comfortfood, oven
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 3 eieren groot
  • 200 ml melk
  • 115 gram bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram roomboter
  • snufje zout
  • poedersuiker

Aan de slag!

  • Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm de oven ca. 20 minuten voor op 230 graden.
  • Doe de eieren, melk, bloem, snufje zout en vanillesuiker in een blender of staande mixer en mix tot een glad en dun beslag.
  • Haal de pan (voorzichtig!) uit de oven en doe er de boter in. Draai de pan rond totdat deze bedekt is met de gesmolte boter. Giet het beslag in de pan en zet terug in de oven.
  • Bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker en/of beleg naar wens.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor Dutch baby pancake op Pinterest:

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

dutch baby

Summary
recipe image
Recipe Name
Dutch baby of pannenkoek uit de oven
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Wini schuster

    Dat ziet er heerlijk uit Anne Marie, het heeft in de verte wel iets weg van
    Salzburgernockelen. Dat ga ik snel eens met je vader maken.?

  2. Ziet er heerlijk uit zeg, prachtige sfeerbeelden ook! Een Dutch Baby staat ook zeker nog op mijn lijstje. 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*