Recente berichten

rozenmacarons
Zoet

Valentijnstip: rozenmacarons

Sinds ik een eenvoudiger recept voor het maken van macarons (zonder kookschuim en thermometers enzo) heb ontdekt, maak ik nog vaker macarons. Ik vind het namelijk zo lekker en leuk om te doen! En je scoort er fantastisch mee bij vrienden en familie. Of je partner, wanneer je hem of […]

Aziatische keuken

Vegan rendang met jackfruit

Ik schreef het al in mijn artikel over de foodtrends van 2019: jackfruit gaat het helemaal worden dit jaar. Jackfruit is een fruitsoort die je op twee manieren kunt eten: rijp en geel of jong en groen. En juist die jonge jackfruit is de ideale vleesvervanger gebleken. Ik maakte er […]

My happy life januari 2019
Lifestyle, Persoonlijk

My happy life januari 2019

Zo, de kop is er weer af. Januari is vaak een lange, koude en best saaie maand, na al die december drukte. Maar ik moet zeggen dat ik het dit jaar best wel een fijne en relaxte maand vond! Geen goede voornemens, daar doe ik al jaren niet meer aan. […]

Restaurant

Duurzaam en goed eten bij osteria La Lotteria

Onlangs was ik te gast bij restaurant ‘La Lotteria’, Italiaans voor ‘de loterij’. Niet geheel toevallig, want deze Italiaanse osteria bevindt zich in het onlangs geopende pand van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam-Zuid. In dit meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland kun je vanaf nu dus terecht voor heerlijke, […]

lemoncurdmousse met mango
Foodblogswap, Nagerecht

Lemoncurdmousse met mango

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog Safrana & Argana van Fatima. Een echt foodie met een Marokkaans-Berberse achtergrond, vol met saffraan en arganolie. Vandaar ook haar blognaam! Omdat ik net een heleboel mooie rijpe mango’s had gekocht op de markt, viel mijn oog op een […]