Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel […]
Nieuwste berichten
Uit de moestuin: na regen komt…nog meer regen
Door gastblogger Ellen Rebel – De herfst heeft zijn intrede gedaan. De kachel is al een keer opgestookt, het wordt sneller donker, de kippen gaan al vroeg op stok en als je in de morgen het hok open wil doen om half acht, hoor je ze denken: “ja dag, wij […]
My happy life september 2020
Man oh man, wat vliegt de tijd. En corona is helaas nog niet weggevlogen. Sterker nog, in Den Haag is het erger dan ooit. Bodhi was snipverkouden ( ik een beetje) dus deden we een coronatest. Gelukkig negatief. Verder was het een gezellige maand, vol lekker eten en een heerlijke […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #32: milkshake en meringue
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: milkshake en meringue. Milkshake Een milkshake wordt gemaakt van melk, ijs en […]
De allerlekkerste chocoladeletters bestellen per post
Sommige zullen het niet helemaal snappen, maar ik ben dus al volop bezig met Sinterklaas en Kerst. Van het bedenken van lekkere recepten en creatieve diy’s tot het uitzoeken van de leukste cadeautjes. Tot slot is het morgen over 10 weken al weer Sinterklaas en over 13 weken Kerst. Een […]
Apfelstrudel uit Zuid-Tirol (met warme vanillesaus!)
Tijdens onze vakantie in Italië was ik door Marlene appels uitgenodigd voor een super leuke dag van appels plukken, lunchen en een workshop apfelstrudel uit Zuid-Tirol maken. Vandaag deel ik met jullie het recept. En daar hoort natuurlijk ook het recept bij voor warme vanillesaus! Marlene appels “Mijn vader is […]