Nieuwste berichten

Oerhollands Oosters
Geschiedenis

Oerhollands Oosters: Inproba, Conimex en Suzi Wan

Zoals je al in een eerder artikel over de geschiedenis van het Chinees Indisch Restaurant hebt kunnen lezen heeft Nederland al een langere geschiedenis met de Oosterse keuken. We eten graag een bordje babi pangang of nasi met saté, ook gewoon thuis. En daarvoor halen we producten in huis van […]

Restaurant

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Nog net voor de corona crisis in volle hevigheid losbarstte en alle horeca op slot ging, deden Peter en ik via Zoebie een Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla, een vrij nieuw restaurant aan de Dennenweg in Den Haag. En hoewel wij die middag de enige waren was dit voor eigenaar […]

Grilled Caesar salad
(Kook)boek, salade

Kookboek ‘We can bbq’ en recept grilled Caesar salad

In deze barre tijden waarbij iedereen zoveel thuis moet blijven, zijn mooi weer en BBQ eigenlijk een van de weinige “troost activiteiten” die nog overblijven! Het nieuwe BBQ boek “We Can BBQ” daagt met 52 geweldige recepten iedereen uit om het vuur aan te steken. En bijvoorbeeld deze grilled Caesar salad […]

Zelf gummiberen maken
Zoet

Gummiberen maken

Ik had de siliconen vorm ervoor al een eeuwigheid in huis, en toen ik laatst een onverwacht dagje vrij had ging ik eindelijk eens zelf gummiberen maken! Super leuk en gemakkelijk om te doen. Haribo gummiberen Gummiberen zijn in 1922 bedacht door de Duitse Herr Riegel van het bedrijf Haribo […]

MaPeau en Nuxe
Beauty

MaPeau, beautywalhalla in de Haagsche Bluf

Sinds december 2019 vind je hartje centrum Den Haag, vlakbij de Foodhallen in de Haagsche Bluf, een prachtige beautystore en – salon. MaPeau (Frans voor ‘mijn huid’) onderscheidt zich door de verkoop van beautymerken die normaliter alleen bij de apotheek te koop zijn. Toevoeging 2021: Deze salon is inmiddels gesloten. […]

Croquembouche Caprese
Bakken, Buffet, Kerst

Hartige croquembouche Caprese

Een croquembouche maken had ik al langer op mijn to-bake lijstje staan. Maar toen ik rond de Kerst een abriposter zag van een kaasmerk met daarop een hartige croquembouche wist ik: dat gaat ‘m worden. En met de aanvulling van pesto, heerlijke oventomaatjes en verse basilicum presenteer ik met trots […]