Nieuwste berichten

polentafriet met limoenmayonaise
Hoofdgerecht

Polentafriet met limoenmayonaise

Toen ik in Italië woonde at ik weleens polenta. Niet echt bijzonder, het werd vaak geserveerd als bijgerecht bij groente en (stoof)vlees en heeft van zichzelf vrij weinig smaak. Als product was ik het bijna vergeten tot ik laatst ergens polentafriet at. Die moest ik maken! Polenta Polenta wordt gemaakt […]

handige apps - tikkie
Lifestyle

Tips om efficiënt te werken #3 – handige apps

Mijn vorige artikelen met tips om efficiënt te werken werden door jullie goed gelezen. Dus tijd voor een deel 3. Vandaag deel ik een aantal handige apps die je het leven een stukje makkelijker kunnen maken. Tips om efficiënt te werken – handige apps Datumprikker Een datum prikken met een […]

Wereldtentoonstelling 1904
Geschiedenis

Wereldtentoonstelling 1904 – een ware foodrevolutie!

De wereldtentoonstelling is een grote internationale expositie die sinds 1851 wordt gehouden. Deelnemende landen kunnen daar een presentatie geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkelingen. Veel belangrijke uitvindingen werden op een wereldtentoonstelling gepresenteerd, zoals de telefoon, de auto en de platenspeler. Vandaag neem ik je mee naar de […]

Reis door Panama - dieneke aan het werk
Travel

Reis door panama deel 4 – bezoek aan een ecologische cacaofarm

Gastblog door Dieneke – De maand mei heb ik een fantastische reis door Panama gemaakt. Lees hier het eerste deel van mijn reisverslag met een heerlijk recept voor overnight French toast,  het tweede deel met een recept voor tres leches en deel drie met recept voor bananenbrood en patagones. Vandaag […]

Lunch

Tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Toen Bodhi nog naar de basisschool ging was woensdag de enige dag dat hij thuis lunchte. En dus maakte ik dan meestal zijn favoriete lunchgerechten: mac ’n cheese, omelet of wentelteefjes. Nu hij naar de middelbare gaat hebben we niet zo vaak meer zo’n gezamenlijk lunchmoment. Behalve in de vakantie. […]