Toen mij onlangs werd gevraagd of ik een nieuw merk voor keukenapparaten van Nederlandse bodem wilde testen, was mijn aandacht meteen gewekt. Ik ben dol op alles wat nieuw is, hippe gadgets en koken. Bring it on! Het bleek te gaan om een sous-vide apparaat, de Byzoo sous-vide Hippo. Sous-vide? […]
Nieuwste berichten
Nostalgie en eten – Marjolein Dop
Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat […]
Zelf een aardbeienslof maken
De aardbeienslof is een recept van mijn foodbucketlist. Al in november vorig jaar heb ik een sloffenvorm aangeschaft, maar het bakken kwam er steeds niet van. Iets met drukte rond Sint en Kerst enzo. Maar gelukkig heb ik de tijd gevonden om een aardbeienslof te maken. Het is de moeite […]
Een foodblogger met een maagverkleining – 1 jaar later
Vorige week woensdag was het precies een jaar geleden dat ik op de operatietafel lag voor een maagverkleining. Tijdens deze operatie werd een zogenaamde gastric bypass uitgevoerd. Daarbij wordt van (een deel van je) oude maag een nieuwe maag gemaakt. Een kleinere maag, met de grootte van een kiwi (ter […]
Nostalgie en eten – Oh my dish
Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat […]
Review Grand Café Moeke Delft
Na een grondige verbouwing is voorheen Café Diner Vlaanderen aan de Beestenmarkt in Delft verandert van naam én interieur. In Grand Café Moeke Delft kun je vanaf nu terecht in een laagdrempelig en eigentijds grand café dat gezelligheid en huiselijkheid hoog in het vaandel heeft staan. En waar je terecht […]