In het verleden maakte ik weleens een foodbucketlist. Een lijst met daarop gerechten die ik graag nog eens zou willen maken. Maar waar het op een of andere manier steeds maar niet van komt. Ik deed dat per kwartaal, en dat ging het ene moment wat beter dan de andere. […]
Nieuwste berichten
Dé remedie tegen Blue monday: puddingbroodjes
Het is vandaag blue Monday. Een fenomeen dat we vroeger qua gevoelens wel kende maar toen nog geen naam had. Een wetenschappelijk bewezen formule waaruit is gebleken dat op de maandag van de laatste volle week van januari de meeste mensen zich treurig of neerslachtig voelen. Immers, de goede voornemens […]
Nostalgie en eten: Eefjes keuken
Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat […]
Zonder pakjes en zakjes: aardappelpuree
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]
Broodje Kees kaasfondue
Tijdens het All you need is food event maakte ik kennis met Kees. Kees is een variant op kaas voor kaasliefhebbers die bewust op hun voeding letten. En graag minder zout en verzadigd vet willen eten. Mmm, dat lijkt wel op mijn lijf geschreven?! Ik testte Kees uitgebreid en maakte […]
Maissoep met kokos en gerookte kip
Op mijn zoektocht naar nieuwe en lekkere soepjes stuitte ik op het recept van maissoep met kokos en gerookte kip van een van mijn favoriete foodbloggers, Franceska kookt. Een lekkere, eenvoudige en snelle soep, die je maakt met ingrediënten die je grotendeels al in je voorraadkast hebt liggen. Het leuke van soep […]