Zal ik deze maand nou eens niet beginnen met de cliché dat de tijd lijkt te vliegen? Al moet ik zeggen dat ik dat in deze periode van het jaar minder erg vind, het kan mij niet snel genoeg lente worden. Vandaag begint de meteorologische lente, maar voor mij is 21 […]
Nieuwste berichten
Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff. Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap en deze maand mocht ik koken van Cookingdom.nl, de blog van Arieta. Haar blog is ontstaan toen haar drie kinderen ouder werden. Zij hield toen namelijk meer tijd over én de kinderen ontwikkelden ieder hun eigen smaak wat eten betreft. […]
Foodie in Rome: fietsen en dé culinaire top 5
Foodie in Rome – Vorige keer hebben jullie al kunnen lezen over de uitgebreide voorbereiding van onze inspiratiereis naar Rome. Nu is het eindelijk zo ver! We vliegen op donderdagavond en als we laat aankomen en door de beslagen raampjes van ons taxibusje kijken, zien we langzaam de oude gebouwen opdoemen, […]
Zelf lavendel slagroomtruffels maken
Zelf slagroomtruffels maken stond al een poosje op mijn to cooklijstje. Ik ben dol op truffels, en dan met name die van banketbakkers, dus handgemaakt! In Rijswijk zit een banketbakker (Lentz) die zich ook wel de truffelspecialist noemt en truffels verkoopt in smaken als licor 43, kokos en limoncello. Zalig!! […]
All aboard! Eten in het vliegtuig
Eten in het vliegtuig is bepaald geen sinecure. Droge lucht, weinig ruimte, herrie. De kwaliteit van het eten lijkt zich er haast op aan te passen….Toch is eten in het vliegtuig vaak een fijne onderbreking op een lange vlucht. Eten is tenslotte afleiding en entertainment tegelijk. En een verrassing: wat […]
Zelf de lekkerste Hollandse kippensoep maken
Voor heel veel gerechten geldt: als je het ooit een keer zelf gemaakt hebt wil je daarna nooit meer wat anders. Dat geldt zeker voor Hollandse kippensoep! Die geur in je huis terwijl de bouillon staat te trekken, de rijkgevulde soep met groente, vermicelli en specerijen, zalig! Je hebt er […]