Iedereen kent en heeft ze wel, van die heimelijke ‘pleziertjes’ waar je helemaal blij van wordt maar waar je je misschien ook een beetje voor schaamt. ’s Nachts met een lepel de pot Nutella leeg eten bijvoorbeeld of het programma Pawn Stars kijken op Veronica. Natuurlijk hoef je je nooit […]
Nieuwste berichten
Terras tip: Madestein restaurant
Hoewel de regen nu met bakken uit de lucht komt zijn de weersverwachtingen voor de komende dagen weer goed. Een aanrader in de regio Den Haag voor een lunch of diner op een zonnige dag is Madestein restaurant & events. Dit restaurant ligt – alweer meer dan 30 jaar – […]
Baileys recept (Irish Cream)
Ik ben dol op de zogeheten koffielikeurs. Baileys, Kahlua: het gaat erin als koek likeur! Tijd dus om zelfs eens te gaan experimenteren met deze drankjes. Uit het prachtige ‘Home made Winter’ van Yvette van Boven komt dit recept voor Irish cream. Het recept voor Baileys dus, alleen mag het […]
My happy kitchen leest: culinair reiswoordenboek Spaans
Ben je ook zo’n lekkerbek en ga je graag in het buitenland uit eten, maar val je vaak terug op de gerechten die je al kent? Want wat is fricassée de lapin, of pepitoria de gallina? Of wil je weleens wat anders dan spaghetti carbonara of lasagna? Culinair schrijver Onno […]
Labneh balletjes
Beetje bij beetje leer ik de keuken uit het Midden-Oosten kennen. En die kennismaking bevalt goed! Na dukkah ben ik nu helemaal ‘hooked’ aan labneh balletjes. Deze lekkernij komt het meeste voor in Libanon en Syrië waar het een vast onderdeel is van de mezze (verschillende kleine gerechtjes, meestal als […]
Fussili met salami en rozemarijn
Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel […]