Eigenlijk kende ik de worteltaart alleen uit de bekende mop van het konijn dat bij de bakker kwam. Bakker heeft u ook worteltaart? Vies hé! Maar de laatste jaren lijkt de ‘carrot cake’ ook in Nederland een plaatsje te veroveren tussen de appel- en slagroomtaarten. Ik proefde er al een […]
Nieuwste berichten
‘Vers van de pers’: achter de schermen bij Vapiano
Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor een bloggersevent bij Vapiano. Wat een eer! En wat was het ontzettend leuk! Om kennis te maken met de ‘passie voor versheid’ van Vapiano kregen we een kijkje achter de schermen van dit restaurant. Verse producten, verse bereiding, verse ideeën en – sinds afgelopen […]
Puree van zoete aardappel met koriander
Ottolenghi doet het, Jamie doet het, en gisteravond deed ik het ook: puree van zoete aardappel. Ik gebruikte de zoete aardappel al een poosje in de Massaman curry, maar nog niet eerder in de puree. En vooral het op smaak brengen met koriander, citroensap en crème fraiche maakt dit tot […]
Temaki sushi
Temaki sushi – ook wel handrolls genoemd – zijn mijn favoriete sushi. Onlangs heb ik een poging gewaagd ze thuis te maken. De eerste keer mislukte, wat de vorm betreft althans. Ze smaakten namelijk fantastisch. Op internet ben ik op zoek gegaan naar tips en trucs en mijn tweede poging […]
Cheesecake in a jar of kwarktaartmousse
Wij noemen het thuis altijd kwarktaartmousse, maar op internet kwam ik regelmatig de term “cheesecake in a jar” tegen en dat klinkt eigenlijk een stuk leuker! Een toetje waarmee je altijd scoort, vooral als je het serveert in mooie dubbelwandig glaasjes of kleine weckpotjes. En waarmee je naar hartenlust kunt […]
Hollandse vlag aardbeien
Vandaag is het 5 mei en vieren we Bevrijdingsdag. Een mooie gelegenheid om eens een keer Hollandse vlag aardbeien te maken. Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op Pinterest en ze stonden al een poosje op mijn to-cook lijst. Hollandse vlag aardbeien Het ‘recept’ is even simpel als […]