Home » Bang bang mushrooms
bang bang mushrooms

Bang bang mushrooms

Hoewel ik geen vegetariër ben, probeer ik wel regelmatig een dagje geen vlees of vis te eten. Ik vind het ook heel leuk om vegetarische varianten op favoriete gerechten te bedenken. Van mijn favoriete snack – de bang bang shrimps -maakte ik een heerlijke vegetarische variant: de bang bang mushrooms.

bang bang mushrooms

Vegetarische variant

Soms wordt een vegetarische variant zelfs beter dan het origineel. Zo vind ik shoarma heerlijk maar veel te zwaar op de maag. Shoarma van oesterzwammen daarentegen, daar kan ik van blijven eten! Het is sowieso leuk om te experimenteren met paddenstoelen in plaats van naar de zogenaamde vegetarische vlees alternatieven te grijpen. Bovendien zijn paddenstoelen onwijs gezond. Hoewel ze qua voedingswaarde geen volwaardige vleesvervanger zijn (ze bevatten geen ijzer en vitamine B12) bevatten ze nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. 

Wil je het gerecht vegan maken? Laat dan de honing weg, gebruik vegan mayonaise en vervang het ei door een ‘papje’ van bloem en water.

Shiitake voor de bang bang mushrooms

Shiitake

De shiitake wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en heeft een krachtige pittige smaak. Perfect voor de bang bang mushrooms! Om er een zomers tintje aan te geven heb ik de panko (grof broodkruim) vermengd met geroosterde kokosrasp. 

bang bang mushrooms

Bang Bang mushrooms

bang bang mushrooms

Bang bang mushrooms

De vegetarische variant van de beroemde bang bang shrimps!
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram shiitake
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram panko
  • 50 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 theelepel honing
  • 1 lente-ui
  • plantaardige olie bv zonnebloemolie

Aan de slag!

  • Maak eerst de bang bang saus door de mayonaise te mengen met de zoete chilisaus, sriracha en honing.
  • Snijd het lente-uitje in ringetjes.
  • Rooster de kokosrasp snel lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Klop het ei los in een bord. Meng op een tweede bord de bloem met zout en peper naar smaak. Bestrooi een derde bord met een kokos-panko mengsel. Haal de shiitake achtereenvolgens door de bloem, ei en panko-kokos.
  • Verhit de olie in een wokpan (laagje van ca. 1 centimeter). Zorg dat de olie goed heet is voordat je begint met bakken (tipje: doe de achterkant van een houten lepel in de olie. Als er zich belletjes rondom vormen is de olie op temperatuur). Bak de shiitake in ca. 3 minuten bruin en gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Doe de shiitake in een schaal, drizzle er royaal de bang bang saus over en bestrooi met de lente-ui. Serveer de overige saus er apart bij.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bang bang mushrooms
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*