Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 40 van de serie niet twee maar drie producten, de zogenaamde ‘omstreden’ lekkernijen: jodenkoek, moorkop en negerzoen. […]
Nieuwste berichten
Vakantie op de camping in Oostenrijk
Ik heb al veel geschreven over vakanties in Oostenrijk, en dan met name op de boerderij. Maar met kinderen is een vakantie op de camping in Oostenrijk misschien nog wel een beter idee! En dan natuurlijk in mijn favoriete Salzburgerland. Camping Sportcamp Woferlgut Aan de voet van de Großglockner Hoch Alpen […]
Dineren in het Smakenrad, verdraaid lekker!
Wil je deze zomer gaan voor een unieke culinaire beleving ga dan eens ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in het smakenrad! Dit unieke draaiende restaurant in een reuzenrad moet je een keer meemaken. Smakenrad Wij waren uitgenodigd om te dineren in het Smakenrad in Amsterdam. Het reuzenrad staat op het […]
Duitse Rote Grütze, een zomers toetje!
Als we in Duitsland op vakantie zijn en uit eten gaan, check ik snel even of ze Rote Grütze op de kaart hebben staan. Ik vind dat zo lekker! Een fruitig en fris zomers toetje, dat er altijd wel in gaat. Zomerfruit Gelukkig hoef ik niet helemaal naar Duitsland af […]
Regenboog kwarktaart toetjes
Ik heb altijd een zwak voor regenbogen gehad. Een regenboog kwarktaart maken stond al lang op mijn ’to cook’ lijstje. Maar toen ik laatst mijn overvolle servieskast opruimde en een heleboel kleine weckpotjes tegenkwam bedacht ik me dat regenboog kwarktaart toetjes misschien nog wel leuker zouden zijn! Regenboog Mijn vader […]
Risotto met scampi, gele tomaat en munt
In mei was ik ‘digitaal’ aanwezig bij de masterclass ‘risotto’ van niemand minder dan sterrenchef Carlo Cracco. En ik kreeg ook nog eens dé originele ingrediënten thuisgestuurd door de Italiaanse kamer van koophandel. Want alleen authentieke producten zorgen voor de lekkerste gerechten! Zoals deze risotto met scampi, gele tomaat en […]