In plaats van diëten of niet drinken (dryjanuary anyone?) doe ik deze maand mee met een heel andere challenge. Brabantia daagde mij uit om 20 dagen met 20 onmisbare kledingstukken en accessoires door te komen. Die uitdaging ga ik graag aan! Benieuwd naar mijn WardrobeEssentials? Duurzaam Ik wil graag wat […]
Nieuwste berichten
10 highlights van Madeira (en 4x doe maar niet..)
Voor de tweede keer bezochten we in de kerstvakantie het mooie eiland Madeira. Dit eiland van Portugal, ook wel het bloemeneiland genoemd, ligt ter hoogte van Marokko op ca. vier uur vliegen vanaf Schiphol. Ik deel vandaag 10 highlights van Madeira en deel en passant ook de plekken die je […]
Ontbijttaartje met appel en havermout
Een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker voor het ontbijt. In de winter is een warm en stevig ontbijt de perfecte bodem voor een lange koude winterdag. Dit ontbijttaartje met appel en havermout is het ideale winterontbijt! Warm ontbijt Ontbijt ik in de zomer vaak ‘gewoon’ […]
Pavia, onontdekte culinaire parel van Italië
Italië is voor Nederlanders een aantrekkelijk vakantieland. Lekker weer, fantastisch eten, mooie natuur en pittoreske dorpjes. De meeste mensen komen echter niet verder dan Toscane of Umbrië. Vandaag laat ik je kennis maken met de provincie Pavia, een onontdekte culinaire parel van Italië. Lombardije De provincie Pavia ligt in de […]
Pasta pollo e limone con basilico
Vinden jullie het ook altijd zo’n klus om een basilicumplantje in leven te houden? Oh had ik maar een tuin. Heerlijk om er af en toe een paar blaadjes verse basilicum te plukken voor op een ciabatta met tomaat en mozzarella of voor de pastasaus. Gelukkig gaat er zo een […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #29: au bain marie en wecken
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee kooktechnieken: au bain marie en wecken. Geschiedenis van beroemde gerechten Au […]