Alweer wat jaren geleden aten we bij The Fishclub Kijkduin als appetizer een fantastische dip met Turks brood. Ik heb toen wel opgeschreven wat er naar mijn idee allemaal in zat, maar er nooit meer wat mee gedaan. Toen ik onlangs in een foodbox een verse jalapeno peper kreeg, dacht […]
Nieuwste berichten
Geschiedenis van beroemde gerechten #22: chimichurri en paella
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: chimichurri en paella. Geschiedenis van beroemde gerechten Chimichurri Chimichurri is zowel een saus […]
Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen
Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan […]
7 redenen om vaker de fiets te pakken!
Om op mijn leeftijd zo fit mogelijk te blijven ga ik twee keer per week naar de sportschool, voor cardio- en krachttraining. Ook probeer ik iedere dag tenminste 10.000 passen te lopen. Het laatste half jaar heb ik mijn fiets weer een beetje herontdekt. De fiets pakken in plaats van […]
Kasnocken of spätzle met kaas
Er is maar één gerecht waarvoor ik zo in de auto kan stappen en 1000 kilometer naar Oostenrijk kan rijden om het te kunnen eten: Pinzgauer kasnocken. Maar het is me nu eindelijk gelukt om deze spätzle met kaas zelf te maken! Kasnocken Pinzgauer kasnocken is een echt regio gerecht […]
My happy life augustus 2019
Zo, de vakantieperiode en het zomerrooster zijn weer voorbij. Wat is het hard gegaan! Een groot deel van de tijd mocht ik doorbrengen in het prachtige Indonesië. En heb ik echt genoten van een blog en social media vrije periode. Maar nu ik er alweer ruim een week midden in […]