Nieuwste berichten

Hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes
Bakken, Lunch

Hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes

Onlangs kreeg ik op een persvent de gloednieuwe 3-in-1 grill van BK. Voor tosti’s, wafels of panini. Ideaal! Voorheen leende ik altijd het wafelijzer van mijn moeder. Maar nu kan ik tenminste spontane ideetjes gelijk uitvoeren. Zoals deze hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes! Hartige wafels Ik ben geen zoetekauw, dus […]

pasta citroen en tonijn
Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

Pasta citroen en tonijn

Tijdens een persreis in Hamburg at ik deze heerlijke pasta citroen en tonijn en wist gelijk: die ga ik thuis namaken! Een eenvoudig gerecht met heerlijke frisse en zilte smaken! Linguine Ik gebruikte mijn favoriete pasta: linguine. Maar je kunt natuurlijk ieder soort pasta gebruiken. Ik ben echt dol op […]

Baileys adventskalender
Kerst

Culinaire adventskalenders

Ik ben dol op adventskalender, koop er ieder jaar minstens twee. Een beauty variant, zoals mijn favoriete adventskalender van The Bodyshop, en een culinaire variant, met chocolade, thee, bier, wijn of kaas!  Hieronder vast wat inspiratie voor culinaire adventskalenders voor als jij net zo’n fan bent als ik! *Dit is […]

Maand van de geschiedenis
Geschiedenis

Eten en drinken tijdens de Maand van de Geschiedenis

Op 1 oktober is het grootste historische evenement van Nederland gestart: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren vele activiteiten rondom het jaarthema ‘Eureka!’. Naast fietstours, rondleidingen en festivals zijn er ook proeverijen en lezingen en workshops over eten en drinken. Met deze activiteiten […]

Koken op inductie
Lifestyle

Koken op inductie, waar let je op?

Nederland wil en moet de CO2-uitstoot verminderen vanwege de klimaatverandering. Hierover zijn allerlei afspraken gemaakt, waaronder het niet meer koken op gas. Dat kan vanaf 2050 helemaal niet meer, maar per gemeente kunnen hier al eerder maatregelen voor genomen worden. Ik moet dan ook overstappen op koken op inductie, tijd […]