Net als overal in de media blik ook ik terug op 2020. Een jaar dat grotendeels in het teken stond van Covid-19. Een bewogen en vreemd jaar, voor ons allemaal. Dat laatste zorgt wel voor een soort van ‘gemeenschappelijkheid’. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje! Toch kan ik zeggen […]
Nieuwste berichten
Jalapeño poppers voor bij de borrel!
Ik heb de laatste tijd een serieuze jalapeño verslaving! Het is een heerlijk pepertje, lekker spicy maar niet te! Ik maak er een heerlijke dip met koriander en yoghurt mee of doe ze in mijn favoriete lunchbroodje: philly cheese steak sandwich. Voor bij de borrel maakte ik deze jalapeño poppers! Allerhande […]
Gebakken mosselspiesjes met ras el hanout
Mosselen eet ik meestal gekookt (zoals deze met roquefort) maar ook gebakken zijn ze erg lekker. Het kost iets meer tijd maar dan heb je wel een heerlijk borrelhapje: gebakken mosselspiesjes met ras el hanout! Stoommosselen Omdat je de mosselen eerst moet koken maakte ik handig gebruik van de Mossel […]
Uit de moestuin: 2020, een jaar om nooit te vergeten
Door gastblogger Ellen Rebel – Het jaartal 2020 zullen we niet snel vergeten, dat er wereldwijd een pandemie was. Ontzettend veel financieel leed maar ook veel emotioneel leed achter vele voordeuren. Om dit leed enigszins te verzachten ben ik er afgelopen week in mijn kerstvrouwenpakje op uit getrokken om kerstliedjes op […]
7 x gezellige wintercocktails
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Normaal is de tijd voor kerst een gezellige tijd met mooi versierde winkels en veel voorbereidingen voor de feestdagen. Veel mensen zijn al weken van tevoren met alle voorbereidingen bezig. Helaas zullen dit jaar, door de harde lockdown, de feestdagen er heel anders […]
Gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino
Als kind vond ik spruitjes vies! En dus at ik jarenlang geen spruitjes. Totdat ik een keer een recept tegen kwam van gegratineerde spruitjes. Eenmaal uitgeprobeerd kwam ik er achter dat ik spruitjes dus wel lekker vond! Deze gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino hebben mij van spruitjeshater in liefhebber […]