Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie drie cocktails: mojito, cuba libre en screwdriver. Geschiedenis van beroemde gerechten Mojito […]
Nieuwste berichten
Adembenemend Rome # 1 + recept carciofi alla Romana
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Al jaren ga ik, na de drukke december maand, eind januari een paar dagen naar Rome. Het is er dan niet zo druk en vaak al best lekker weer. Maar ondanks dat ik dit al een aantal jaar doe had ik er nog […]
Kulfi met mango en pistache
Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam […]
Culinair immaterieel erfgoed uit Nederland
Onlangs las ik een berichtje in de krant, over het feit dat snert koken was toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Nederland. Daar moest ik meer van weten! Vooral wat het culinair immaterieel erfgoed betreft natuurlijk. Immaterieel erfgoed Wat is dat nu eigenlijk, immaterieel erfgoed? Op de site van Immaterieel […]
Lemon meringue tartelettes
Ik at deze prachtige mini taartjes – ook wel tartelettes genoemd – voor het eerst bij Petit Gateau in Amsterdam. En was meteen verkocht. Want het ideale formaat en de basis voor vele variaties. Sinds ik zelf de geschikte taartringen heb ga ik dan ook helemaal los. Mijn eerste variant […]
Keukentools en -apparaten
Mijn keukenlades en kastjes staan bomvol. Ik heb best een ruime keuken maar altijd ruimte te kort. Heb ik al die tools en apparaten ook echt nodig? Je hebt van die keukentools die je niet vaak gebruikt maar waar je ook niet echt zonder kunt. Hetzelfde geldt voor apparaten. Die […]