Nieuwste berichten

kulfi met mango en pistache
Aziatische keuken, Nagerecht, Zoet

Kulfi met mango en pistache

Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam […]

poffertjes gemaakt van zelfgemaakte poffertjesmix
Geschiedenis

Culinair immaterieel erfgoed uit Nederland

Onlangs las ik een berichtje in de krant, over het feit dat snert koken was toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Nederland. Daar moest ik meer van weten! Vooral wat het culinair immaterieel erfgoed betreft natuurlijk. Immaterieel erfgoed Wat is dat nu eigenlijk, immaterieel erfgoed? Op de site van Immaterieel […]

lemon meringue tartelettes
Bakken, Zoet

Lemon meringue tartelettes

Ik at deze prachtige mini taartjes – ook wel tartelettes genoemd – voor het eerst bij Petit Gateau in Amsterdam. En was meteen verkocht. Want het ideale formaat en de basis voor vele variaties. Sinds ik zelf de geschikte taartringen heb ga ik dan ook helemaal los. Mijn eerste variant […]

tips&trucs

Keukentools en -apparaten

Mijn keukenlades en kastjes staan bomvol. Ik heb best een ruime keuken maar altijd ruimte te kort. Heb ik al die tools en apparaten ook echt nodig? Je hebt van die keukentools die je niet vaak gebruikt maar waar je ook niet echt zonder kunt. Hetzelfde geldt voor apparaten. Die […]