Nieuwste berichten

Cypriotische salade met halloumi
voorgerecht

Cypriotische salade met halloumi

Tijdens de persreis naar Cyprus kregen we een workshop koken van niemand minder dan dé Cypriotische tv-kok chef Christos Christodoulou. Wie kent ‘m niet 🙂 We maakten onder zijn deskundige begeleiding een heerlijk 4-gangenmenu. Ik was met mijn groepje verantwoordelijk voor de salade. Deze Cypriotische salade met halloumi is echt heerlijk […]

Osteria Vicini
Restaurant

De échte Italiaanse keuken bij Osteria Vicini

In de wijk Kralingen in Rotterdam zit Osteria Vicini. Osteria is Italiaans voor taverne, een typisch Italiaanse laagdrempelige eetgelegenheid. Vicini betekent buren, en zo voelt het ook als je binnen komt. Alsof de hele buurt hier even langs wipt voor een latte macchiato, broodje of borrel. De jogger na zijn […]

kruiden opbergen
Lifestyle

Kruiden opbergen

Ik kook graag en vaak met kruiden en specerijen. Zowel vers als gedroogd. Ik heb dan ook een grote hoeveelheid aan plantjes, potjes, zakjes en bakjes verzameld. En dat is een behoorlijk onoverzichtelijk geheel geworden! Kruiden opbergen is nog niet zo makkelijk als het lijkt… Kruiden in alle vormen en […]

Taste of Cyprus - Vis
Travel

The taste of Cyprus – Cyprus culinair

In september was ik op uitnodiging van Eliza was here zes dagen op Cyprus. Mijn eerste maar zeker niet mijn laatste keer op dit fantastisch eiland. We maakten deze week kennis met de Cypriotische keuken – the taste of Cyprus –  zowel voor als achter de schermen. Zon, zee, eten […]

Zoet

Hét recept voor brookies – overheerlijke brownie cookies!

Toen ik deze Brookies voorbij zag komen op Pinterest wist ik: die moet ik maken! Brookies zijn een combi van brownies en cookies, dé favorieten van mijn zoon Bodhi. Versgebakken brookies overleven dan ook niet heel erg lang hier in huis…..Ik deel het recept voor brookies graag met jullie, dit […]

hoe groeit ons eten - ananas
Basis

Chocolademelk komt van bruine koeien…of hoe groeit ons eten?

Ik denk dat wel meer kinderen met mij dachten dat chocolademelk inderdaad van bruine koeien komt… Als stadskind wist ik nog net dat bloemkool niet bij Albert Heijn groeide maar veel verder dan dat kwam ik niet. Toch zijn er nog veel soorten etenswaren waarvan ik – en ook vast jij […]