Echt zo’n recept dat al veels te lang op mijn to cook list stond: homemade garnalenkroketjes. Na mijn mislukte poging tot kaaskroketjes verdween dit plan weer even in de ijskast. Maar toen ik onlangs ergens lunchte met verrukkelijke Holtkamp garnalen bitterballen kreeg ik toch weer zin een poging te wagen. […]
Nieuwste berichten
Speculaastruffels (met maar 3 ingrediënten)
Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij. Minder mag ook! Dit recept is voor 25 speculaastruffels. Ik maakte deze truffels zelf met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. […]
Zonder pakjes en zakjes: bechamelsaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]
De pepermolen van Peugeot
Peugeot kennen we vandaag de dag allemaal als een bekend Frans automerk, met de herkenbare leeuw als logo. Maar niet veel mensen weten dat Peugeot in de 19e eeuw van oorsprong is begonnen als producent van koffie- en pepermolens. De pepermolen van Peugeot staat vandaag de dag nog altijd symbool […]
Nostalgie en eten: lekker eten met Marlon
Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat […]
Zelf roomborstplaat maken
Al een aantal jaar op rij heb ik geprobeerd om zelf roomborstplaat te maken. En iedere keer opnieuw mislukte dat. Maar aangezien het één van mijn favoriete Sinterklaas traktaties is (wel die van de banketbakker hé, niet die goedkope uit de supermarkt) moest het me toch een keer gaan lukken. […]