Als ik iets al lang op mijn ‘to cook’ lijst heb staan dan zijn het wel deze frambozen marshmallows. Sinds ik de handgemaakte marshmallows van Mallows heb geproefd en het fantastische kookboek Atelier Confiserie in huis heb liggen ben ik al van plan om zelf een keer marshmallows te gaan […]
Nieuwste berichten
Zelf kiemgroente kweken
Kiemgroente worden nog maar weinig toegepast en gegeten in Nederland. En dat terwijl het zo ontzettend gezond is en culinair interessante mogelijkheden biedt door de krachtige en kruidige smaak. Ik laat je vandaag zien hoe je heel eenvoudig zelf kiemgroente kweken kunt. Kiemgroente zijn de jonge kiemen en scheuten van […]
Lasagne met kastanjechampignons en Parmaham
Mijn lasagna di casa mia is niet alleen het meest populaire gerecht van mijn blog, ook thuis wordt deze Italiaanse ovenschotel nog vaak gegeten, al dan niet op verzoek van de gasten. Om ook eens wat anders te proberen ben ik op zoek gegaan naar een lekkere alternatief. Dat is deze […]
Zelf echte boter maken!
Onlangs werd ik uitgenodigd voor een ‘boterdate’ door Lurpak in restaurant Bøg in Den Haag. Dit Deense botermerk gebruikt voor hun boter de beste melk van Deense koeien. En dat proef je! Ik heb niets voor niets het woord ‘boter’ prominent in mijn slogan staan, dus schoof ik graag aan […]
My happy kids: zelf wraps maken
Ter variatie mag Bodhi graag een wrap in zijn lunchtrommeltje vinden. Weer eens wat anders dan zo’n Hollandse boterham met kaas. Wraps zijn bovendien heel makkelijk te beleggen en je kunt er behoorlijk je fantasie op loslaten. Nog veel lekkerder dan wraps uit een pakje: zelf wraps maken. En dat […]
My happy kitchen essentials: de bakring
Alweer een jaar geleden ben ik een nieuwe rubriek gestart: My happy kitchen essentials. Maar na de beslagkom en de keukenmachine bleef het stil….Tijd dus om deze rubriek weer nieuw leven in te blazen. Want er zijn best veel keukenhulpjes waar ik echt bij zweer en die ik graag met […]