Op 1 oktober opent de markthal in Rotterdam. En daar ben ik zo benieuwd naar! In navolging van andere grote wereldsteden krijgt nu ook Nederland zijn eigen voedselwalhalla. Een overdekte food markt vol met verse vis, warm brood, mals vlees, kleurrijk fruit en groente en talloze soorten kaas. Waar je […]
Nieuwste berichten
Osteria Victor Russo
Eindelijk was het vriendin B. en mij gelukt een afspraak te maken om te eten bij Osteria Victor Russo in Leiden. In de osteria (Italiaanse voor herberg) wordt gekookt met ingrediënten die Victor rechtstreeks uit Italië haalt bij kleine locale producenten. De kaart wisselt dan ook zeer regelmatig. In de […]
Kippenleverparfait (of ne-pas-foie-gras)
Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffen is doen we natuurlijk niet aan foie-gras. Maar deze kippenleverparfait (ne pas foie-gras) komt qua smaak aardig in de buurt! Er gaat een […]
Stamppotje zoete aardappel rucola
Ik schreef al eerder dat ik een beetje een crush heb op de zoete aardappel. Niet omdat het nou zo’n superfood is en veel minder koolhydraten bevat dan een gewone aardappel. Maar gewoon omdat het zo ontzettend lekker smaakt. Het liefst maak ik er puree van, en gecombineerd met mijn […]
Verhuisbericht
Ik heb de stap gewaagd en heb mijn blog verhuisd naar Blogger! Een platform dat het bijhouden van een blog stukken makkelijker maakt en op vele manieren ondersteunt. Voor jou als bezoeker waarschijnlijk geen grote verandering maar voor mij een hele stap. Mijn ‘gewone’ website begon een beetje uit zijn […]
BLT pastasalade (bacon, lettuce, tomato)
Als dit mooie weer aan blijft houden kunnen we misschien nog wel een keer barbecueën! Ik lust best een stukje vlees maar ben toch het meest van de bijgerechten. Stokbrood, aioli en salades. Zoals deze BLT pastasalade bijvoorbeeld! BLT In dit recept voor pastasalade maak ik dankbaar gebruik van een […]