Nieuwste berichten

kruidnoten
Bakken, Feestdagen, Sinterklaas

Pepernoot of kruidnoten bakken

Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. In die tijd kregen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt waren van deegresten van peper- en kruidkoek. Het eten van pepernoten is al te zien op schilderijen van Jan Steen. Ik leg uit wat het verschil […]

Vlees

Crowdbutching: Koopeenvarken.nl

Ben je geen vegetariër maar heb je wel hart voor dieren? Eet je het liefst vlees afkomstig van varkens die en fijn leven vol modderbaden, ruimte en goed voer hebben gehad? Dan is koopeenvarken.nl misschien wel iets voor jou! Crowdbutching Via de website koopeenvarken.nl koop je een deel van een […]

Feestdagen, Sinterklaas, Zoet

Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder! Banketbakkersspijs De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een […]

Hoofdgerecht, Lunch, salade

Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel

Deze maaltijdsalade met notenrijst is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag! Maaltijdsalade met notenrijst […]

Persoonlijk, Travel

Culi souvenirs van de leukste collega’s

Wanneer je als foodie bekend staat wil het nog wel eens gebeuren dat mensen van vakantie culinaire verrassingen voor je meebrengen. Door een aantal lieve collega’s werd ik de afgelopen maanden weer behoorlijk verwend met culi souvenirs. Had ik al eens verteld dat ik een fantastisch leuke baan heb met […]